A migrénről

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


A mozgásszervi
szakértő

Szakorvosaink


Dr. Dr. Moravcsik Bence

Első generációs orvos, aki már gimnazistaként elkötelezte magát az emberekkel való törődés, a testi szenvedéseik tompítása, megszüntetése mellett. Érettségi után a Semmelweis Egyetemen kezdte meg orvosi tanulmányait, szakot hatodéves korában választott.

2009 óta ortopédiai magánpraxist folytat. Szakmai jártasságát is jelző nyugalma a betegek bizalmában kamatozik. Dinamizmusa munkavégzésében és csapatépítésében is megmutatkozik. Négy gyermek édesapja. Kedveli a hosszútávfutást, kiemelten a kitartást igénylő maratont. A magányos futás mellett, csapatjátékos volta igazolásaként, alig létező szabadidejében alkalmankén kosarazik.

„Utolsó egyetemi évemben éreztem rá, hogy a manualitással járó orvoslással tudnám leginkább a betegek gyógyulását szolgálni. Így köteleződtem el a sebészet és annak egy speciális ága, a baleseti sebészet mellett. Hogy valóban jól döntöttem, azt a Honvéd Kórház baleseti sebészetén eltöltött nyolc évem igazolja, amely alatt megmártózhattam a baleseti sebészet minden bugyrában.”

Dr. Vághy Beatrix neurológus főorvos

Orvos dinasztia tagja. Kézsebész, háziorvos, radiológus, gyerekorvos is van a családban, ő is ez utóbbinak készült. A zene mindig része volt mindennapjaiknak. Édesanyja hegedült, neki is ez lett a hangszere. A hangok iránti vonzódása megmaradt, nagy opera- és balett rajongó. Három kiskorú gyermek anyukája, és hogy ez nem korlátozza hivatása gyakorlásában, az elsősorban az otthoni és a gyerekek körüli teendőkben egyaránt segítőkész párjának köszönhető. Házukban, futópadon kilométereket tesz meg naponta, onnan irányítva a családot, de spinningezik is, edzőtermi társai unszolására ma már edzéseket is tart.

„Az egyetem alatt, gyermekgyógyászat gyakorlaton egy gyermek neurológussal dolgoztam együtt, neki köszönhetem a pálfordulást. Miután 1997-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, két évig Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Kórház Neurológiai osztályán dolgoztam. Később családunk Pestre költözött. A 2000-től a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházban folytatott szakmai pályafutásomat három gyermekem születése szakította meg. Hét évet töltöttem velük otthon, majd 2011-től a Honvédkórház idegsebészetére nyertem felvételt és tértem vissza az egészségügybe. Ma is ott vagyok főállású neurológus."

Dr. Horváth Sándor

DR. HORVÁTH SÁNDOR – NEUROLÓGUS, OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOS, AZ ORVOSTUDOMÁNYOK KANDIDÁTUSA, CÍMZETES EGYETEMI DOCENS
Kitűnő érettségivel 1970-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem hallgatója lett, melyet summa cum laude végzett el. Részletekbe menő, alapos ember. Szenvedélyes, a számára ismeretlen problémáknak fáradhatatlanul utána jár.

Hobbija a szakmája. Kongresszusok látogatója, könyveket lektorál, tanácsadóként részt vesz a szakirodalom magyarországi követésében, és az olvasottakat előadásokban igyekszik közkinccsé tenni. A stroke betegek mielőbbi kórházba kerülésének elősegítését támogató programok irányításának is résztvevője.

Van idő a panaszok valódiforrásának kiderítésére. A kórházban, szakrendelőkben állandóan időhiánnyal küzdünk, a rendelőben viszont egy és negyed órán (75 percen!) át tudunk foglalkozni egy beteggel, így a páciens nyugodt körülmények között, részletesen elmondhatja panaszait.