A migrénről

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


A mozgásszervi
szakértő

Terapeutáink


Dr. Végh Nikola

A mozgás, a tánc és a sport gyermekkorom óta központi szerepet játszanak az életemben. Aktív, vidám, pörgős életvitel jellemző rám, melyet a hivatásomnak köszönhetően az egészség, mint fő érték szempontjából is átlátok és gyakorlom is.

Egyetemi éveim alatt aerobik edzőként, step aerobik és TRX oktatóként több helyen is dolgoztam. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fizioterápiás Tanszékén, és részben Hamburgban ösztöndíjasként folytattam, majd a szakmai gyakorlatomat is Németországban, a Klinikum Konstanz intézményben abszolváltam. Diplomamunkám célkitűzése a TRX tartáskorrekcióban való alkalmazása volt.

Hivatásom gyakorlását a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiai Osztályán kezdtem meg. Jelenleg a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozom, főként tartásjavítással, nyak-, derék-, csípő-, és térdfájdalommal küzdőkkel foglalkozom.

Ocskay Annamária

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán szereztem gyógytornász diplomát. Még jóval az előtt, hogy felvételt nyertem volna a főiskolára, válogatott kajakosként eldöntöttem, hogy beteg/sérült embereknek szeretném visszaadni a mozgás örömét, vagy az aktív sporthoz való visszatérést, így számomra ez a szakma és életpálya tűnt a legmegfelelőbbnek.

Az eddigiekben főként nyaki és ágyéki porckorong érintett páciensekkel dolgoztam együtt, akiknél a torna hatására javult az életminőség, és sok esetben elkerülhetővé vált a felmerülő műtét. Emellett segítségemre van, a még folyamatban lévő manuál terápiás képzés, aminek köszönhetően nem csak tornával, de speciális fogásokkal, és lágyrész-technikákkal lesz még hatékonyabb egy-egy kezelés.

Nagyon fontos számomra, hogy folyamatosan szinten tartsam az eddig megszerzett tudásomat, és minél szélesebb körben bővítsem is a továbbiakban.

Takács Viktória gyógymasszőr

A gyógymasszázs számomra igazi hivatást jelent: sokan fordulnak hozzám valamilyen fájdalmas panasszal, mely az izmok lazításával és a megfelelő technikák alkalmazásával könnyebben elviselhetővé és gyógyíthatóvá válik. Ugyanakkor a masszázs azoknak is sokat nyújthat, akik nem szenvednek mozgásszervi betegségtől: a hétköznapok azonban mindenkit megviselhetnek, és egy jó masszázzsal bárki kiléphet a mókuskerékből, hogy ellazuljon és feltöltődjön. Ezt jelenti számomra a szakmám: segíteni másoknak gyógyulni, ellazulni, felfrissülni.

2016-ban csatlakoztam a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő fizioterápiás csapatához, ahol gyógytornászokkal és mozgásszervi szakorvosokkal együtt dolgozhatom. Kifejezetten inspiráló számomra, hogy minden hozzánk forduló páciens számára komplex kezelést tudunk biztosítani, melynek része a gyógymasszázs is.

Szeretettel várok mindenkit magánrendelésemen a BMM Budai és Pesti rendelőiben!